Mindfulness groepstraining

Wil je bewuster leven? Meer ervaren wat er nu gebeurd op dit moment? Zoek je handvatten om moeilijke gevoelens om te gaan? Om die stroom van gedachten wat meer te kunnen sturen? Wil je oog krijgen voor de signalen van je lichaam? Of heb je gewoon even behoefte aan tijd voor jezelf? Dan is deze training iets voor jou!

Aandachtgerichte cognitieve therapie (beter bekend als mindfulness) is een effectieve training voor het ontwikkelen van vaardigheden in het omgaan met verschillende emoties, stressklachten, vermoeidheid en/of pijn.

Elementen die in de training aan de orde komen zijn:

  • bewustwording van het eigen lichaam
  • onderzoeken van eigen grenzen
  • herkennen en onderzoeken van gevoelens, gedachten en automatische reactiepatronen.
  • herkennen van spanningsbronnen
  • vergoten van keuzevrijheid in het omgaan met bronnen van spanning
Psychologiepraktijk Renes biedt de mindfulness groepstraining ook op maat aan voor mensen met kanker en hun naasten en voor doven en slechthorenden.
 

Tijdsinvestering 

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. In groepen van 5-8 deelnemers. In de bijeenkomsten worden de verschillende aandacht-oefeningen geleerd. Na elke oefening is er ruimte voor uitwisselen van de ervaringen. Ook is er ruimte voor verdieping van de thema’s aan de hand van theorie uit de mindfulness en de psychologie. Elke deelnemer krijgt een werkboek en geluidsbestanden met de oefeningen. Thuis gaat u vervolgens dagelijks 45 minuten aan de slag met het doen van de oefeningen en opdrachten.  

Interesse?

Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen. U krijgt vervolgens per mail het intakeformulier toegestuurd. Het invullen van deze lijst kost ongeveer 10 minuten. Voor vragen vooraf en/of nadere informatie kunt u per mail contact opnemen. De cursusdata vindt u in de agenda.

 

Agenda

 

Mindfulness Nu inZicht
voor doven en slechthorenden

Data en locatie worden bepaald op basis van aanmeldingen, start bij 5 of meer aanmeldingen.

 

Mindfulness

Data en locatie worden bepaald op basis van aanmeldingen, start bij 5 of meer aanmeldingen.

 

 Blog

Lees mijn nieuwste blog: info@psychologiepraktijkrenes.nl    |   Mob. 06 - 372 715 78   |   KvK nr. 60496711   |   IBAN nr. NL26 INGB 0002 6514 35